sábado, 28 de octubre de 2006

Receta No 4 / Recipe No 4. PATATAS RELLENAS DE CARNE / STUFFED POTATOES OF MEAT

Esta receta la he hecho en honor a mi madre, ya que me trae muchos recuerdos de cuando era pequeña, y estábamos juntas en la cocina... mi hermano y yo le pedíamos todo el tiempo que nos la hiciera.
I have added this recipe in honor of my mum, since it brings me so many images from my infancy, when we used to be together in the kitchen... my brother and I always asked her to please do it for us.

Ingredientes:
4 patatas medianas
1/2 kilo de carne
1 cebolla grande
Salsa de tomate
Aceite de oliva
2 dientes de ajo
Sal y pimienta
1 huevo
Harina
Pan rallado
Perejil seco

Ingredients:
4 medium potatoes
1/2 kilo of meat
1 big onion
Sauce of tomato
Olive oil
2 garlic cloves
Salt and pepper
1 eggFlour
Breadcrumbs
Dry parsley

Procedimiento:

Se adoba muy bien la carne con la cebolla cortada en trocitos, los dientes de ajo, sal y pimienta.

Procedure:

The meat should be very well seasoned together with the onion in bits, the garlic cloves, salt and pepper.

Se sofríe todo en una sartén con un poco de aceite de oliva, se añaden 2 cucharadas de la salsa de tomate y se deja que se haga el sofrito.

Everything is gilded in a frying pan with a few of olive oil, 2 spoonfuls of the tomato sauce are to be added and the slightly-fried mass should be left there until it is completely made.

Aparte se hierven las patatas con un poco de sal, y luego se prepara un puré al que se le añade un huevo.

On the other way, the potatoes are to be boiled with a few of salt, and then a mash, to which an egg should be added, should be prepared.

Se preparan pequeñas porciones del puré, dándole forma redonda y dejando una abertura para poner el sofrito de la carne, y luego se cierra todo hasta formar pequeñas "bolitas" de patata.

Small portions of the mash should be prepared in a round form, and an overture to put the slightly-fried meat should be made; then everything is to be closed up to form small potato "little balls".

Se pasa por harina.

It is covered a bit with flour.

Se pasa por un huevo batido.

It is covered with a well-trodden egg.

Y, finalmente, por una mezcla de pan rallado con perejil seco.

And finally it is covered with a mixture of breadcrumbs with dry parsley.


Se fríe todo en abundante aceite caliente, hasta que se vean doraditas y crujientes, y se pone sobre papel absorbente para quitarles el exceso de aceite.

Everything is fried plenty of warm oil, until they to appear golden and creaking, and then altogether should be put on absorbent paper to take out he oil excess from it.

Y así quedan finalmente estas patatas rellenas.. y aunque he seguido al pie de la letra la receta de mi madre, ¡las suyas las recuerdo mucho más ricas! ¡Buen provecho!

And this is the way these stuffed potatoes finally appear.. and though I have followed my mother´s recipe step by step, I remember hers to be much better than mine! Good appetite!

0 comentarios:

 
Cocinova Blogger Template by Ipietoon Blogger Template